10 січня 2025 року завершилась професійна (переддипломна) практика студентів спеціальності 181 Харчові технології груп ХТфб-5-09-21, ХТфб-6-09-21, ХТфб-9-11-22.
Головна задача професійної практики – створити для студентів умови, що повністю співпадають з повноцінною діяльністю на виробництві, щоб вони мали можливість відчути себе частиною колективу, звикали до трудової дисципліни, навчилися брати на себе відповідальність, отримали навички самоорганізації та керівної роботи.
Професійна практика є завершальним етапом програми підготовки студентів. Це творче поєднання теорії з практикою, перевірка рівня закріплення теоретичних знань, які одержані за весь час навчання і набуттям практичних навичок роботи за фахом.
Згідно з графіком освітнього процесу студенти спеціальності 181 Харчові технології проходили практику в сучасних закладах ресторанного господарства різного типу, спеціалізації та різних форм власності, зокрема в ресторані SerVant, французько-італійській бістрономії Pinacoteca, ресторані Riverwood, ресторані при готелі «Черкаси Палац», кафе Karo.Che, кафе-вареничній «Балувана Галя».
Майбутні фахівці сфери гостинності ознайомились із специфікою роботи конкретного закладу; набули досвіду організації виробництва; організації роботи колективу; ознайомилися з технологіями прийнятя важливих для діяльності закладу рішень економічних та управлінських завдань в конкретному господарстві, виконуючи функціональні обов’язки на посадах завідуючого виробництвом та керівника закладу.
Професійна практика має велике значення для випускника, бо надає можливість не тільки набути практичних навичок за обраним фахом відповідно до кваліфікаційного рівня, але й адаптуватися до виробничого середовища та підготуватися до подальшої роботи в закладах ресторанного господарства після отримання диплому.