30 жовтня в Черкаському фаховому коледжі харчових технологій та бізнесу відбулася благодійна кулінарна виставка-ярмарок, присвячена Дню гарбуза в Україні. Студенти випускних груп ХТфб-6, ХТфб-9 та ХТфб-5 під керівництвом досвідчених викладачів-наставників Дорофей О.В., Постики І.А. приготували та пропонували всім охочим перші, другі страви, різноманітні десерти, печені кулінарні вироби з гарбуза.
Вестибюль навчального корпусу коледжу був наповнений ароматами виготовлених смаколиків, серед яких усі присутні могли обрати собі страву до смаку. Осінній декор та святкова атмосфера додали ярмарку особливого шарму. На тематично оформленій фотозоні всі охочі могли зробити світлину на пам’ять.
День гарбуза в Україні це неофіційне свято, однак, воно стало доброю осінньою традицією. Нашу країну неможливо уявити без цього сонячного овоча! Різний за формою, кольором, смаком гарбуз може бути окрасою будь-якого столу. Титул короля осені сміливо можна віддати цьому помаранчевому диву.
Сезон гарбузів зараз у розпалі, і тому прийшов той особливий час, коли кухня відкрита для сміливих кулінарних експериментів та створення нових смаків. Адже гарбуз – це суперпродукт, який можна поєднати практично з усім: і з м’ясом, і з грибами, і з іншими овочами, а якщо захочеться чогось солоденького – можна використати гарбуз як начинку для тортів та десертів.
Усі зібрані на ярмарку кошти (3950 грн) будуть перераховані на підтримку Збройних сил України.