Традиційно в жовтні циклова комісія спеціальних технологічних дисциплін та хімії Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу проводить тижневик спеціальності 181 Харчові технології. Дата обирається відповідно до професійних свят – Дня хліба та пекаря й Дня кухаря та кулінара, які відзначаються відповідно 16 та 20 жовтня.
Цілий тиждень викладачі циклової комісії та здобувачі освіти спеціальності «Харчові технології» радували студентів коледжу різноманітними заходами.
А розпочалося все цікавою та пізнавальною відеоперервою «Син Землі і Сонця» з нагоди Всесвітнього дня хліба.
Для студентів першого курсу пройшла вікторина «Цікава біологія», турнір кмітливих біологів «Посмішка фортуни» та інтелектуальна гра для всіх охочих та сміливих «Цікава наука хімія». Метою цих заходів були розвиток інтелектуальних здібностей з біології та хімії, загальної ерудиції, уваги, вміння висловлювати власну думку, обґрунтовувати відповідь, співпрацювати у команді.
Свої фахові знання та технологічні дослідження студенти продемонстрували під час конференції «Кулінарна мозаїка України». Метою студентської конференції було спостереження та дослідження кулінарних перлин, автентичних страв та унікальності харчових вподобань українців із ріхних регіонів нашої країни. Студенти Андрусик Мілана (ХТфб-6), Кисіль Ліза (ХТфб-10), Стригун Анна (Тфб-5), Кремньова Анна (ХТфб-14), Дрючило Дарія (ХТфб-9), Насікан Анастасія (ХТфб-10), Відома Вероніка (ХТфб-10) розповіли про кулінарні традиції, звички та спадщину Черкаської, Кіровоградської, Сумської, Чернігівської, Закарпатської, Одеської областей та Автономної республіки Крим. Свої виступи студенти супроводили яскравими презентаціями.
Завершився тижневик цікавим розважально-пізнавальним заходом «Національні смаколики від українських письменників», який підготували викладачі циклової комісії та студенти групи ХТфб-15 Бобер Максим, Філенко Юлія, Мартиненко Олександр та Полуянова Діана. Студенти розповіли про кулінарні уподобання українських поетів та письменників, навели приклади використання страв української кухні в їхній творчості. Захід супроводжувався цікавими відеокліпами та піснями про традиційні українські смаколики.