Home » Новини » Моє життя – моя відповідальність

Моє життя – моя відповідальність

Життя людини – найбільша цінність. Розуміння важливості цього питання означає, що людина відповідальна за свої дії, за свій вибір, за свою долю. Австрійський психіатр Віктор Франкл стверджував, що в людини можна забрати майже все, але вибір завжди залишається за нею. Сама сутність людського існування полягає у відповідальності за власний вибір.

У межах виконання Державної цільової програми з утвердження української національної та громадянської ідентичності, студенти груп ХТфб 13-09-24, Тфб 3-09-21  начолі з класним керівником Голуб О.А. та бібліотекарем коледжу Тіняковою М.М. завітали до обласної бібліотеки для юнацтва ім. В.Симоненка. Перед товариством виступила з лекцією “Моє життя – моя відповідальність» завідувачка читальною залою Вербівська К.І.

Були розглянуті проблеми морально-етичного виховання особистості. Актуальними для першокурсників виявилися питання, як уникати неприємних ситуацій у спілкуванні з оточуючими, як взаємодіяти з колективом. Молодь старших курсів зацікавилась питанням, як ефективно реалізувати свої здібності і яку мету обрати на початку самостійного життя. Спільно товариство дійшло до висновку, що потрібно постійно навчатися, змінювати себе на краще й не уникати особистої відповідальності та відчувати задоволення від допомоги суспільству.

Великий ірландський драматург, публіцист та політичний діяч Джордж Бернард Шоу писав: «Тепер, коли ми навчилися літати повітрям, як птахи, плавати під водою, як риби, нам не вистачає тільки одного: навчитися жити на землі, як люди».