Як провести екскурсію? Які є методики та які практичні навички можуть допомогти гіду? Що треба для створення цікавого екскурсійного туру? Які робити акценти та як інтерпретувати культурну спадщину?
На ці питання отримали відповіді студенти Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу спеціальності «Туризм і рекреація» під час пізнавальної екскурсії від досвідченого гіда.
Професійний фахівець, екскурсовод, співласниця ПП «Джей Бі тревел», людина своєї справи, Богдана Поліщук провела змістовний та цікавий екскурс історико-культурними місцями Черкас. Пані Богдана поділилась із студентами своїми секретами, прийомами, техніками та показала майстер-клас з проведення екскурсії нашим містом.
Цінність екскурсії полягала в поєднанні теорії і практики в реальному часі, оскільки кожний здобувач освіти спеціальності «Туризм і рекреація» має організувати та провести тематичну індивідуальну та оглядову групову екскурсію.
Сподіваємось, що таке заняття дало змогу студентам закріпити на практиці основні положення екскурсійної теорії й методики, підвищити рівень професійної майстерності та відчути важливість і відповідальність роботи екскурсовода.