Home » Циклова комісія спеціальних технологічних дисциплін та хімії

Циклова комісія спеціальних технологічних дисциплін та хімії

Циклова комісія спеціальних технологічних дисциплін та хімії

До складу циклової комісії входять висококваліфіковані та молоді педагогічні працівники, які працюють відповідно до інноваційної освітньо-професійної програми; використовують сучасні освітні технології, чим забезпечують підготовку висококваліфікованих фахівців, затребуваних на ринку праці України і Європи.

ГОРОБЕЦЬ Вікторія Володимирівна

голова циклової комісії, викладач спеціальних технологічних дисциплін

Освіта вища:
Полтавський кооперативний інститут, 1987р.,
спеціальність – технологія і організація громадського харчування.

Кваліфікаційна категорія: спеціаліст першої категорії.

Педагогічний стаж роботи: 9 років.

Викладає дисципліни: Процеси та апарати харчових виробництв, Устаткування закладів ресторанного господарства з основами електротехніки, Організація виробництва та обслуговування в закладах ресторанного господарства, Естетика харчування та основи гостинності

Нагороджена:  Грамотою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2023 р.), Подякою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2022 р.), Подякою ТОВ «Освітній проєкт «На Урок» (2024 р.),

E-mail: v.horobets@ccts.ukr.education


ПІВНЕНКО Наталія Павлівна

завідуюча денним відділенням спеціальностей 181 Харчові технології та 231 Соціальна робота, викладач

Освіта вища:
Черкаський державний педагогічний інститут ім.300 — річчя воз’єднання України з Росією, 1982р.,
спеціальність – біологія з додатковою спеціальністю хімія.

Кваліфікаційна категорія: спеціаліст вищої категорії, старший викладач.

Педагогічний стаж роботи: 35 років.

Викладає дисципліни: Біологія і екологія, Безпека життєдіяльності, охорона праці та екологія, Екологічна безпека продуктів харчування та харчової сировини

Нагороджена:   Почесною грамотою  Черкаського комерційного технікуму (2020р.), Грамотою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2022р.), Подякою Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації (2023р.), Подякою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2024р.)

E-mail: n.pivnenko@ccts.ukr.education


ДЕГТЯР Валентина Володимирівна

викладач спеціальних технологічних дисциплін

Освіта вища:
Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2020р.,
спеціальність – харчові технології.

Кваліфікаційна категорія: спеціаліст другої категорії.

Педагогічний стаж роботи: 6 років.

Викладає дисципліни: Організація виробництва та обслуговування в закладах ресторанного господарства, Організація ресторанного обслуговування, Технологія борошняних кондитерських виробів, Інноваційні ресторанні технології

Нагороджена: Подякою Фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки (2020р, 2021р.)

E-mail: v.dehtiar@ccts.ukr.education


ДОРОФЕЙ Ольга Василівна

викладач спеціальних технологічних дисциплін

Освіта вища:
Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2020р.

спеціальність – харчові технології.

Кваліфікаційна категорія: спеціаліст

Педагогічний стаж роботи: 29 років.

Викладає дисципліни: Технологія виробництва кулінарної продукції, Організація виробництва та обслуговування в закладах ресторанного господарства, Еногастрономія

Нагороджена: Подякою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2024р.), Подякою Управління освіти і науки України Волинської обласної адміністрації  (2022р.), Подякою Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації (2023р.), Подякою Фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки (2020р., 2021 р., 2022р,, 2023р., 2024 р.)

E-mail: o.dorofei@ccts.ukr.education


НАДІЛЬНЮК Оксана Анатоліївна

викладач хімії

Освіта вища:
Черкаський державний університет імені Богдана Хмельницького, 2000р.,
спеціальність – хімія.

Кваліфікаційна категорія: спеціаліст другої категорії

Педагогічний стаж роботи: 19 років.

Викладає дисципліни: Мікробіологія, фізіологія харчування з основами санітарії та гігієни, Хімія, Неорганічна хімія, Хімічні основи харчових технологій

Нагороджена:  Грамотою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2024 р.),

E-mail: nadilniuk@ccts.ukr.education


ПОСТИКА Іван Анатолійович

викладач спеціальних технологічних дисциплін

Освіта вища:
Державний біотехнологічний університет, 2023р.                                                 спеціальність– харчові технології.

Кваліфікаційна категорія: спеціаліст

Педагогічний стаж роботи: 2 роки

Викладає дисципліни: Технологія виробництва кулінарної продукції, Сервісологія та основи дизайну подачі страв

Нагороджений: Подякою Фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки (2022р,, 2023р., 2024 р.)

E-mail: postyka.ivan@ccts.ukr.education


ПРЯДКО Анна Миколаївна

викладач хімії та біології

Освіта вища:
Черкаський державний університет імені Богдана Хмельницького, 1996р.,
спеціальність – хімія та обслуговуюча праця

Кваліфікаційна категорія: спеціаліст лругої категорії

Педагогічний стаж роботи: 14 років.

Викладає дисципліни: Хімічні основи харчових технологій, Мікробіологія, фізіологія харчування з основами санітарії та гігієни, Аналітична хімія, Нутриціологія

Нагороджена: Подякою ТОВ «Освітній проєкт «На Урок» (березень 2020 р. травень 2020р. листопад 2020р.2021р., 2022р.), Грамотою Державного біотехнологічного університету (2022р.)

E-mail: priadko@ccts.ukr.education


Дисципліни, що викладаються членами циклової комісії

  • Безпека життєдіяльності, охорона праці та екологія
  • Хімічні основи харчових технологій
  • Мікробіологія, фізіологія харчування з основами санітарії та гігієни
  • Неорганічна хімія
  • Аналітична хімія
  • Технологія виробництва кулінарної продукції
  • Технологія виробництва борошняних кондитерських виробів
  • Організація виробництва та обслуговування в закладах ресторанного господарства
  • Товарознавство харчових продуктів
  • Процеси та апарати харчових виробництв
  • Устаткування закладів ресторанного господарства з основами електротехніки
  • Екологічна безпека продуктів харчування та харчової сировини
  • Інноваційні ресторанні технології
  • Сервісологія та основи дизайну подачі страв
  • Основи виноробства та організація роботи сомельє
  • Нутриціологія
  • Еногастрономія
  • Інноваційні технології сучасного харчування
  • Естетика харчування та основи гостинності

Робота, що проводиться цикловою комісією

Діяльність викладачів циклової комісії має чітко сформульовані цілі, які відповідають цілям та стратегії коледжу, визначаються з урахуванням позицій та потреб зацікавлених сторін, тенденцій розвитку спеціальності, ринку праці та відповідає сучасним та перспективним вимогам до професійної діяльності фахових молодших бакалаврів з технології харчування, їхнім освітнім потребам, конкурентоздатності, попиту на ринку праці.

Цілі професійної діяльності викладачів: підготовка висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців з технології харчування, забезпечення неперервного процесу підвищення якості з врахуванням національних стандартів ФПО та інтересів стейкхолдерів, тенденцій розвитку спеціальності, ринку праці. Виховання у здобувачів освіти патріотизму, соціальної активності, свідомої громадянської позиції та відповідальності, академічної доброчесності, формування правової та екологічної культури, моральних цінностей, здорового способу життя, здатності критично мислити та до самоорганізації в сучасних умовах.

Діяльність викладачів спрямована на:

  1. якісну підготовку кадрів з фаховою передвищою освітою для потреб економіки з урахуванням тенденцій ринку праці;
  2. взаємодію з роботодавцями, іншими соціальними партнерами та професійними об’єднаннями;
  3. сприяння працевлаштуванню випускників;
  4. оволодіння здобувачами фундаментальних теоретичних знань, умінь, практичне опанування навичок та формування компетентностей, достатніх для розв’язання типових спеціалізованих завдань та практичних проблем з технології харчуванняі, пов’язаних із здатністю:
    • здійснювати виробництво харчової продукції та продукції суміжних виробництв на основі розуміння сутності перетворень основних компонентів продовольчої сировини впродовж технологічного процесу;
    • застосовувати знання у практичних ситуаціях;
    • контролювати режими технологічних процесів виробництва харчової продукції;
    • проводити контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів, харчової продукції та продукції суміжних виробництв;
    • застосовувати практичні уміння і навички під час виробництва якісної і безпечної продукції;
    • знаходити відповідні рішення у розробці нових та удосконаленні існуючих харчових технологій;
    • заповнювати обліково-звітну документацію і проводити технологічні та економічні розрахунки;
    • обирати технологічне обладнання, складати апаратурно-технологічні схеми виробництва харчової та суміжної продукції;
    • дотримуватися вимог законодавства та використовувати нормативно-технічну документацію в галузі харчових технологій;
    • організовувати безпечну роботу виробничої дільниці (підрозділу) з урахуванням вимог законодавства з охорони праці;
    • забезпечувати екологічну безпеку під час виробництва харчової та суміжної продукції.

З метою відповідності освітнім потребам забезпечено вільний вибір вибіркових освітніх компонентів для створення індивідуальної освітньої траєкторії в обсязі, передбаченому законодавством.

Звіти циклової комісії по роках:


Новини:


Про роботу предметних гуртків: