Циклова комісія спеціальних технологічних дисциплін та хімії
До складу циклової комісії входять висококваліфіковані та молоді педагогічні працівники, які працюють відповідно до інноваційної освітньо-професійної програми; використовують сучасні освітні технології, чим забезпечують підготовку висококваліфікованих фахівців, затребуваних на ринку праці України і Європи.
ГОРОБЕЦЬ Вікторія Володимирівна
голова циклової комісії, викладач спеціальних технологічних дисциплін
Освіта вища:
Полтавський кооперативний інститут, 1987р.,
спеціальність – технологія і організація громадського харчування.
Кваліфікаційна категорія: спеціаліст першої категорії.
Педагогічний стаж роботи: 9 років.
Викладає дисципліни: Процеси та апарати харчових виробництв, Устаткування закладів ресторанного господарства з основами електротехніки, Організація виробництва та обслуговування в закладах ресторанного господарства, Естетика харчування та основи гостинності
Нагороджена: Грамотою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2023 р.), Подякою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2022 р.), Подякою ТОВ «Освітній проєкт «На Урок» (2024 р.),
E-mail: v.horobets@ccts.ukr.education
ПІВНЕНКО Наталія Павлівна
завідуюча денним відділенням спеціальностей 181 Харчові технології та 231 Соціальна робота, викладач
Освіта вища:
Черкаський державний педагогічний інститут ім.300 — річчя воз’єднання України з Росією, 1982р.,
спеціальність – біологія з додатковою спеціальністю хімія.
Кваліфікаційна категорія: спеціаліст вищої категорії, старший викладач.
Педагогічний стаж роботи: 35 років.
Викладає дисципліни: Біологія і екологія, Безпека життєдіяльності, охорона праці та екологія, Екологічна безпека продуктів харчування та харчової сировини
Нагороджена: Почесною грамотою Черкаського комерційного технікуму (2020р.), Грамотою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2022р.), Подякою Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації (2023р.), Подякою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2024р.)
E-mail: n.pivnenko@ccts.ukr.education
ДЕГТЯР Валентина Володимирівна
викладач спеціальних технологічних дисциплін
Освіта вища:
Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2020р.,
спеціальність – харчові технології.
Кваліфікаційна категорія: спеціаліст другої категорії.
Педагогічний стаж роботи: 6 років.
Викладає дисципліни: Організація виробництва та обслуговування в закладах ресторанного господарства, Організація ресторанного обслуговування, Технологія борошняних кондитерських виробів, Інноваційні ресторанні технології
Нагороджена: Подякою Фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки (2020р, 2021р.)
E-mail: v.dehtiar@ccts.ukr.education
ДОРОФЕЙ Ольга Василівна
викладач спеціальних технологічних дисциплін
Освіта вища:
Харківський державний університет харчування та торгівлі, 2020р.
спеціальність – харчові технології.
Кваліфікаційна категорія: спеціаліст
Педагогічний стаж роботи: 29 років.
Викладає дисципліни: Технологія виробництва кулінарної продукції, Організація виробництва та обслуговування в закладах ресторанного господарства, Еногастрономія
Нагороджена: Подякою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2024р.), Подякою Управління освіти і науки України Волинської обласної адміністрації (2022р.), Подякою Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації (2023р.), Подякою Фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки (2020р., 2021 р., 2022р,, 2023р., 2024 р.)
E-mail: o.dorofei@ccts.ukr.education
НАДІЛЬНЮК Оксана Анатоліївна
викладач хімії
Освіта вища:
Черкаський державний університет імені Богдана Хмельницького, 2000р.,
спеціальність – хімія.
Кваліфікаційна категорія: спеціаліст другої категорії
Педагогічний стаж роботи: 19 років.
Викладає дисципліни: Мікробіологія, фізіологія харчування з основами санітарії та гігієни, Хімія, Неорганічна хімія, Хімічні основи харчових технологій
Нагороджена: Грамотою Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу (2024 р.),
E-mail: nadilniuk@ccts.ukr.education
ПОСТИКА Іван Анатолійович
викладач спеціальних технологічних дисциплін
Освіта вища:
Державний біотехнологічний університет, 2023р. спеціальність– харчові технології.
Кваліфікаційна категорія: спеціаліст
Педагогічний стаж роботи: 2 роки
Викладає дисципліни: Технологія виробництва кулінарної продукції, Сервісологія та основи дизайну подачі страв
Нагороджений: Подякою Фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки (2022р,, 2023р., 2024 р.)
E-mail: postyka.ivan@ccts.ukr.education
ПРЯДКО Анна Миколаївна
викладач хімії та біології
Освіта вища:
Черкаський державний університет імені Богдана Хмельницького, 1996р.,
спеціальність – хімія та обслуговуюча праця
Кваліфікаційна категорія: спеціаліст лругої категорії
Педагогічний стаж роботи: 14 років.
Викладає дисципліни: Хімічні основи харчових технологій, Мікробіологія, фізіологія харчування з основами санітарії та гігієни, Аналітична хімія, Нутриціологія
Нагороджена: Подякою ТОВ «Освітній проєкт «На Урок» (березень 2020 р. травень 2020р. листопад 2020р.2021р., 2022р.), Грамотою Державного біотехнологічного університету (2022р.)
E-mail: priadko@ccts.ukr.education
Дисципліни, що викладаються членами циклової комісії
- Безпека життєдіяльності, охорона праці та екологія
- Хімічні основи харчових технологій
- Мікробіологія, фізіологія харчування з основами санітарії та гігієни
- Неорганічна хімія
- Аналітична хімія
- Технологія виробництва кулінарної продукції
- Технологія виробництва борошняних кондитерських виробів
- Організація виробництва та обслуговування в закладах ресторанного господарства
- Товарознавство харчових продуктів
- Процеси та апарати харчових виробництв
- Устаткування закладів ресторанного господарства з основами електротехніки
- Екологічна безпека продуктів харчування та харчової сировини
- Інноваційні ресторанні технології
- Сервісологія та основи дизайну подачі страв
- Основи виноробства та організація роботи сомельє
- Нутриціологія
- Еногастрономія
- Інноваційні технології сучасного харчування
- Естетика харчування та основи гостинності
Робота, що проводиться цикловою комісією
Діяльність викладачів циклової комісії має чітко сформульовані цілі, які відповідають цілям та стратегії коледжу, визначаються з урахуванням позицій та потреб зацікавлених сторін, тенденцій розвитку спеціальності, ринку праці та відповідає сучасним та перспективним вимогам до професійної діяльності фахових молодших бакалаврів з технології харчування, їхнім освітнім потребам, конкурентоздатності, попиту на ринку праці.
Цілі професійної діяльності викладачів: підготовка висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців з технології харчування, забезпечення неперервного процесу підвищення якості з врахуванням національних стандартів ФПО та інтересів стейкхолдерів, тенденцій розвитку спеціальності, ринку праці. Виховання у здобувачів освіти патріотизму, соціальної активності, свідомої громадянської позиції та відповідальності, академічної доброчесності, формування правової та екологічної культури, моральних цінностей, здорового способу життя, здатності критично мислити та до самоорганізації в сучасних умовах.
Діяльність викладачів спрямована на:
- якісну підготовку кадрів з фаховою передвищою освітою для потреб економіки з урахуванням тенденцій ринку праці;
- взаємодію з роботодавцями, іншими соціальними партнерами та професійними об’єднаннями;
- сприяння працевлаштуванню випускників;
- оволодіння здобувачами фундаментальних теоретичних знань, умінь, практичне опанування навичок та формування компетентностей, достатніх для розв’язання типових спеціалізованих завдань та практичних проблем з технології харчуванняі, пов’язаних із здатністю:
- здійснювати виробництво харчової продукції та продукції суміжних виробництв на основі розуміння сутності перетворень основних компонентів продовольчої сировини впродовж технологічного процесу;
- застосовувати знання у практичних ситуаціях;
- контролювати режими технологічних процесів виробництва харчової продукції;
- проводити контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів, харчової продукції та продукції суміжних виробництв;
- застосовувати практичні уміння і навички під час виробництва якісної і безпечної продукції;
- знаходити відповідні рішення у розробці нових та удосконаленні існуючих харчових технологій;
- заповнювати обліково-звітну документацію і проводити технологічні та економічні розрахунки;
- обирати технологічне обладнання, складати апаратурно-технологічні схеми виробництва харчової та суміжної продукції;
- дотримуватися вимог законодавства та використовувати нормативно-технічну документацію в галузі харчових технологій;
- організовувати безпечну роботу виробничої дільниці (підрозділу) з урахуванням вимог законодавства з охорони праці;
- забезпечувати екологічну безпеку під час виробництва харчової та суміжної продукції.
З метою відповідності освітнім потребам забезпечено вільний вибір вибіркових освітніх компонентів для створення індивідуальної освітньої траєкторії в обсязі, передбаченому законодавством.
Звіти циклової комісії по роках:
Новини:
- Технологи – до Дня науки!
- Вітаємо переможців у другому обласному Фестивалі-конкурсі «Європейський туризм на мапі Черкащини»!
Про роботу предметних гуртків: