15 травня 2024р. до Дня науки в Черкаському фаховому коледжі харчових технологій та бізнесу відбулося підсумкове засідання студентської науково-практичної конференції.
З вітальним словом до присутніх здобувачів та викладачів звернулася заступник директора з навчальної роботи, д.е.н. Вяткіна Т.Г., яка зазначила, що будь-який прорив в науці, технологіях розпочинається з невеликих досліджень, обговорень ідей, проблем, що постають перед людством, напрацювань алгоритмів та механізмів їх вирішення. Сьогодні світ як ніколи повернувся до науки і чекає відповіді на питання як вижити, подолати стрес, повернути здоров’я, зберегти екологію та мир на Землі.
Студенти активно досліджували туристичні перлини рідного краю та України. Під час засідання, в своїх доповідях торкнулися таких важливих тем як «Аналіз сучасного стану та перспектив розвитку готельного господарства Черкащини» (ст.гр. Тфб-5-09-22 Головатюк Влада, науковий керівник Бондар С.В.), «Туристичні регіони України» (ст.гр. гр. Тфб-3-09-21 Степаненко Ірина, доповідь німецькою мовою, науковий керівник Голуб О.А.).
Здобувачі спеціальності «Підприємництво та торгівля» презентували дослідження в галузі розвитку сучасних технологій в торгівельній діяльності, а саме: «Історія створення одного бренду – унікальний прорив технологій в індустрії моди» (ст.гр. ПТфб-6-11-22 Фесенко Юлія, науковий керівник Вяткіна Т.Г., «Тренди в електронній комерції» (ст. гр. ПТфб-3-09-21 Крицька Ліза, науковий керівник Маринич С.В.).
Яскраво продемонстрували проведені досліди з «Визначення вмісту вітаміну С в продуктах харчування» (ст. гр. ХТфб-9-11-22 Дрючило Дарія, науковий керівник Прядко А.М.). Присутні дізналися про незвичні сучасні харчові технології в доповіді «Ресторан «Noma» – сучасна концепція індустрії високої кухні» (ст. гр. ХТфб-5-09-21 Гончаренко Софія та Стефанія, науковий керівник Постка І.А.).
Не оминули дослідники і питань, які торкнулися кожного українця, нашої спільної біди – війни в Україні. Ця жорстока війна призвела до того, що велика кількість наших співвітчизників була змушена залишити власні домівки та переселитися в більш безпечні місця. Питання як допомогти цій категорії населення віднайти другу рідну домівку, асимілюватися в інших громадах, які правові акти сприяють цим процесам, як допомогти нашим доблесним військовим, які отримали важкі поранення та як впливає війна на мовлення українців були висвітлені в доповідях: «Дослідження оптимізації шляхів інтеграції внутрішньо-переміщених осіб у територіальні громади» (ст. гр. СПфб-3-09-21 Сидоренко Мар’яна, науковий керівник Відьменко М.О), «Проблеми працевлаштування молоді в період воєнного стану» (ст. гр. СПфб-5-09-22 Шиш Каріна, науковий керівник Посипайко Т.В.), «Сучасне протезування як інтеграція медицини, біології, біоніки, біоінженерії ті IT-технологій» (ст. гр. ХТфб-10-09-23 Чередниченко Дарина, науковий керівник Півненко Н.П.), «Вплив війни на мовлення українців» (ст. гр. ХТфб-11-09-23 Максименко Ліза, науковий керівник Козиряцька Н.А.).
Хочеться щиро подякувати здобувачам та науковим керівникам та актуальну тематику досліджень, за небайдужість та прагнення бути дотичними до важливих питань, які торкаються нині кожного українця.
Підсумком конференції стало вручення учасникам сертифікатів та смаколиків від профспілкової організації.
Бажаємо всім учасникам освітнього процесу Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу наснаги, удачі, цілеспрямованості і віри в те, що невеликі наукові дослідження можуть стати поштовхом в зародженні ідей, розвитку конкретного напряму в бізнесі та втіленні власної мрії!