25 жовтня 2024 року студенти спеціальності «Харчові технології» взяли участь у X Всеукраїнському етнофестивалі кулінарного мистецтва, який традиційно відбувся у Фаховому коледжі технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки.
Наш коледж представляла команда «Характерники» у складі Софії Недоступ та Євгенія Мірошника (група ХТфб-5-09-21) під керівництвом провідних викладачів-технологів Дорофей О.В. та Постики І.А. В цьому році завданням Етнофестивалю було приготування та подача м’ясної і борошняної страви за старовинними рецептами, оформлення тематичного фуршетного столу до Дня козацтва. Євгеній готував качку фаршировану, запечену в гарбузі, та пиріжки з гороховим начинням. Софія виконала оформлення тематичного фуршетного столу.
Відповідно до нинішніх умов Етнофестиваль проходив в онлайн-режимі. Цьогоріч у заході взяли участь 19 студентських команд із 16 міст України. Головою журі був директор рекреаційного комплексу “Рестпарк” Назар Гусак, членами журі – провідні фахівці українського ресторанного бізнесу.
Команда “Характерники” стала найкращою в номінації «Неповторний підхід до приготування страв та оформлення тематичного столу».
Вітаємо Софію та Євгенія з перемогою і дякуємо викладачам Дорофей О.В. та Постиці І.А. за гідну підготовку студентів до участі у фестивалі.
Бажаємо учасникам Етнофестивалю та їхнім тренерам майбутніх перемог, натхнення й творчих злетів в обраній професії!