У жовтні 2023 року студенти спеціальності «Харчові технології» брали участь у ІX Всеукраїнський етнофестиваль кулінарного мистецтва, який відбувся у Фаховому коледжі технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки. Четвертий рік поспіль він проходив дистанційно.
У фестивалі брала участь команда «Характерники» нашого коледжу у складі Шаповал Катерини (група ХТфб-2) та Гриценко Анастасії (група ХТфб-7). Виконання завдань Етнофестивалю стосувалося приготування та подачі гарячої страви з картоплі за власною рецептурою, холодного десерту за власною рецептурою, композиції із фруктів та плодів із елементами фуршетного карвінгу. Студенти готували родинну страву «Картопля запечена з білими грибами», сорбет з кавуна і лайма та композицію з елементами фуршетного карвінгу «Осінні фантазії».
Головою журі Етнофестивалю 2023 року був директор рекреаційного комплексу “Рестпарк” Назар Гусак, членами журі – шеф-кондитер фірми «Президент Готель», учасник телепроєкту «Король десертів» – Антон Линда і шеф-кухар кафе “Околиця” Тетяна Тарануха.
Команда “Характерники” нашого коледжу стала найкращою в номінації «Використання традиційних рецептів у технології приготування страв та своєрідність композиції».
Вітаємо Гриценко Анастасію та Шаповал Катерину і дякуємо викладачам Дорофей О.В. та Постиці І.А. за гідну підготовку команди до участі у фестивалі.
Бажаємо учасникам етнофестивалю та їхнім тренерам майбутніх перемог, натхнення та творчих злетів в обраній професії!