9 вересня в Україні відзначають неофіційне свято – День українського борщу. Ця дата – більше, ніж просто святкування страви, це свідчення багатої культурної спадщини та ідентичності України.
Рушійною силою ініціативи відзначення Дня українського борщу стала група українських рестораторів на чолі з Євгеном Клопотенком.
Борщ є маркером національної ідентичності для українців. 1 липня 2022 року ЮНЕСКО внесла борщ до «Списку нематеріальної культурної спадщини, яка потребує охорони».
Борщ – це найдавніша українська їжа. У нім сила, міць, здоров’я. Борщ – страва унікальна. У кожної господині свій рецепт, він ніколи не буває однаковим, але борщ завжди виходить смачним.
Напередодні Дня українського борщу, 8 вересня, в коледжі викладачами циклової комісії спеціальних технологічних дисциплін та хімії Постикою І.А. та Дорофей О.В. разом зі студентами спеціальності 181 Харчові технології було організовано виставку-дегустацію «Борщ – культурна перемога України!». Викладачі коледжу, студенти та гості мали можливість продегустувати класичний борщ за різними рецептурами, смакуючи його з житнім хлібом, пампушками, салом…
Було дуже смачно і цікаво!
![](http://new-web.ccts.ho.ua/wp-content/uploads/2023/09/photo_2023-09-11_11-22-41-1024x683.jpg)
![](http://new-web.ccts.ho.ua/wp-content/uploads/2023/09/photo_2023-09-11_11-22-37-1024x682.jpg)
![](http://new-web.ccts.ho.ua/wp-content/uploads/2023/09/photo_2023-09-11_11-22-34-1024x682.jpg)
![](http://new-web.ccts.ho.ua/wp-content/uploads/2023/09/photo_2023-09-11_11-22-31-1024x618.jpg)