Вже стало доброю традицією для нашого освітянського колективу напередодні відзначення дня Науки в Україні звітувати науковими доробками. Тож 18 травня 2022 року в Черка
ському фаховому коледжі харчових технологій та бізнесу відбулася ІІІ науково-практична онлайн конференція викладачів та студентів «Інноваційний розвиток фахової передвищої освіти: освітні технології, практика, досвід».
Під час роботи конференції виступили студенти з цікавими доповідями та творчо-пошуковими роботами. Розкривалися питання, що стосувалися популяризації та вивчення українських традицій, зокрема коду українського народу – вишиванці. Презентувалися дослідження туристичних принад України, поширення інформації
щодо унікальних вітчизняних туристичних атракцій, розвитку найуспішніших українських брендів як територій, так і регіонів. Особливе місце посіли виступи стосовно раціонального харчування, впливу та ролі мінеральних речовин в раціоні українців, розвитку біотехнологій та молекулярної біології. Торкнулися доповідачі і соціальних проблем розвитку людства, зокрема, впливу такого явища як кібербулінг на розвиток підлітків, профілактика інтернет-залежності в студентському середовищі.
За матеріалами доповідей викладачів сформований та виданий збірник матеріалів конференції.
Хочеться побажати нашим науковцям і надалі не зупинятися в прагненні до вивчення, дослідження та впровадження в практику викладання, надання освітніх послуг інноваційних досліджень та власного досвіду.