Щорічно в жовтні циклова комісія спеціальних технологічних дисциплін та хімії проводить Дні спеціальності. Така дата обирається не випадково. Дні спеціальності приурочені до Всесвітнього дня кухара та кулінара, який відзначається 20 жовтня.
Протягом тижня були проведені заходи, які надали можливість студентам спеціальності «Харчові технології» підтвердити свої професійні навички, використати набуті знання та випробувати їх на практиці.
Під час тижневика для студентів першого курсу пройшли вікторини «Цікаві факти з біології», «Біологічний фотоквест» та інтелектуальна гра «Знавець хімії». Метою цих заходів були розвиток інтелектуальних здібностей з біології та хімії, ерудиції, уваги, вміння висловлювати власну думку, обґрунтовувати відповідь, співпрацювати у команді. Студенти-технологи проявили знання з природничих наук, винахідливість, вміння логічно та креативно мислити.
Кулінарний цикл «Що зроблено своїми руками – запам’ятаєш на все життя» було проведено виставками «Мистецтво карвінгу», страв із гарбуза і тематично сервірованих столів.
Карвінг у кулінарії – це фігурне різання по овочах і фруктах, яке широко використовують в декоруванні страв кухарі сучасних ресторанів. Жодна кулінарна виставка або продуктове шоу не обходиться без демонстрації столів, прикрашених різними різьбленими композиціями з овочів і фруктів. Свою майстерність у цьому мистецтві продемонстрували студентки Гриценко Анастасія (група Хтфб-7) та Ципко Анна (група ХТфб-12). Підготовка й представлення цих заходів дала можливість студентам випускних курсів показати своє креативне бачення та проявити власні креативні ідеї.
Гідним завершенням тижневика стала конференція за результатами віртуального дослідження «Нашого кулінарного цвіту – по всьому світу», на якій учасники заходу дізналися про професійний шлях та кар’єрне зростання випускників різних років спеціальності «Харчові технології» в Україні та за її межами. Конференція була підготовлена спільними зусиллями викладачів циклової комісії спеціальних технологічних дисциплін та хімії та студентами груп ХТфб-1, ХТфб-2, ХТфб-7 для студентів груп ХТфб-8, ХТфб-12 з метою кращої обізнаності про можливості обраної професії.