Невід’ємною і важливою частиною освітнього процесу для здобувачів освіти є проходження практики.
Практика на виробництві – це можливість застосувати здобуті попередньо знання та вміння в практичній діяльності, вдосконалити навички роботи відповідно до обраної професії, ознайомитися з передовими технологіями виробництва, перейняти досвід від професіоналів своєї справи, проявити свої здібності.
Першим етапом практичного навчання студентів спеціальності 181 Харчові технології є навчальна практика. Студенти Черкаського фахового коледжу харчових технологій та бізнесу груп ХТфб-6-09-21 та ХТфб-9-11-22 з 3 вересня закріплюють теоретичні знання на практиці в провідних закладах ресторанного господарства м.Черкаси. Вони вчаться працювати в команді з професійними кухарями, відповідально ставитися до результатів своєї праці.
Практика на підприємстві – це сходинка для професійного зростання.