Home » Новини » ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО БОРЩУ

ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО БОРЩУ

9 вересня в Україні відзначають неофіційне свято – День українського борщу. Ця дата – більше, ніж просто святкування страви, це свідчення багатої культурної спадщини та ідентичності України.

Рушійною силою ініціативи відзначення Дня українського борщу стала група українських рестораторів на чолі з Євгеном Клопотенком.

Борщ є маркером національної ідентичності для українців. 1 липня 2022 року ЮНЕСКО внесла борщ до «Списку нематеріальної культурної спадщини, яка потребує охорони». 

Борщ – це найдавніша українська їжа.  У нім сила, міць, здоров’я. Борщ – страва унікальна. У кожної господині свій рецепт, він ніколи не буває однаковим, але борщ завжди виходить смачним.

Напередодні Дня українського борщу, 8 вересня, в коледжі викладачами циклової комісії спеціальних технологічних дисциплін та хімії Постикою І.А. та Дорофей О.В. разом зі студентами спеціальності 181 Харчові технології було організовано виставку-дегустацію «Борщ – культурна перемога України!». Викладачі коледжу, студенти та гості мали можливість продегустувати класичний борщ за різними рецептурами, смакуючи його з житнім хлібом, пампушками, салом…

Було дуже смачно і цікаво!